Biologische streekproducten

In mijn eerste blog schreef ik hoe ik ongeveer een jaar geleden de keuze maakte om meer onbewerkt te gaan eten. Nadat ik op internet had gezocht naar de mogelijkheden van biologische fruit en groenten, die ook in de regio geproduceerd zijn, kwam ik terecht bij BeterBio. BeterBio is een webwinkel met bezorgdienst die biologische en streekproducten gratis bij je thuisbezorgt. Dat doen ze in de regio’s Groningen, Arnhem/Nijmegen, Utrecht, en inmiddels ook in delen van Friesland en Drenthe. BeterBio belooft dat hun dienst makkelijk en leuk is en zo heb ik het ook ervaren. Je wordt bij vragen altijd heel vriendelijk te woord gestaan en via je account op beterbio.nl kun je heel eenvoudig aangeven dat je een pakket wilt overslaan of er juist voor kiezen extra producten bij te bestellen. Via de wekelijkse nieuwsbrief word je op de hoogte gebracht van de aanbiedingen en de inhoud van je pakket, altijd vergezeld van een of meerdere recepten.

2013-06-29 Biologische streekproducten

Sinds vorige zomer heb ik een abonnement op het Compactpakket, dat is een kleiner pakket speciaal voor een eenpersoonshuishouden. Nu eet mijn vriend regelmatig mee, maar ik eet ook wel met hem mee of ik eet met vriendinnen. Gemiddeld gezien kom ik prima uit met het Compactpakket. En dat voor maar € 9,50 per week (nu net verhoogd naar € 10,50).

Het grote voordeel van het pakket (naast het feit dat ik dinsdagochtend m’n lege mandje buiten zet en die eind van de middag weer gevuld mee naar binnen neem, hoezo lui (:P) vind ik dat ik op deze manier gevarieerd eet. Wanneer ik mijn groentes in de supermarkt koop, ben ik – helemaal in drukke perioden – geneigd om redelijk dezelfde producten te kopen. Omdat ik die groentes het lekkerst vind of omdat ze zo handig klaar te maken zijn.. Nu word ik gedwongen om wat creatiever te zijn en nieuwe dingen te proberen, en eigenlijk vind ik dat veel leuker!

Ik ben nu aan het rondkijken naar een lokaal adres in de regio Groningen om biologisch vlees te kopen. Ik zou mijn vlees graag in grotere hoeveelheden rechtstreeks bij een boerderijwinkel kopen, maar heb in Groningen stad nog niet zo’n adres gevonden. Wel bij een aantal dorpen iets verder van de stad, maar op de fiets geeft dat toch weer wat logistieke uitdagingen (diepgevroren houden etc.). Inmiddels heb ik ook weer even iets minder opdrachten, dus genoeg tijd om de opties eens op een rijtje te zetten. Ik zal mijn bevindingen hier binnenkort delen. Hebben jullie nog tips?

Geen Reacties.

Laat een reactie achter